سونوگرافی پستان
سونوگرافی پستان
کتاب سونوگرافی پستان با موضوع بهداشت و بیماری های زنان تالیف نسرین احمدی نژاد، طاها احمدی نژاد، کاوس فیروزنیا سال 1392 منتشر شد.
سونوگرافی پستان
فصل اول: مقدمه و تاریخچه سونوگرافی پستان
فصل دوم: اصول تکنیکی پایه در سونوگرافی پستان
فصل سوم: نقش سونوگرافی در بررسی توده های پستان
فصل چهارم: اصول عملی برای انجام سونوگرافی پستان
فصل پنجم: آناتومی پستان زنان از دیدگاه سونوگرافی و تغییرات آن با افزایش سن
فصل ششم: معیارهای سونوگرافیک جهت افتراق توده های خوش خیم و بدخیم پستانی
فصل هفتم: پاتولوژی و سونوگرافی ضایعات بدخیم پستان
فصل هشتم: سونوگرافی ضایعات خوش خیم پستان
فصل نهم : سونوگرافی بیماریهای التهابی پستان
فصل دهم: سونوگرافی زیربغل
فصل یازدهم: نقش سونوگرافی در پیگیری سرطان پستان
فصل دوازدهم: سونوگرافی پستان مرد
فصل سیزدهم: نقش سونوگرافی داپلر در بررسی ضایعات پستان
فصل چهاردهم : روش های مداخله ای تحت هدایت سونوگرافی
فصل پانزدهم: سونوگرافی سه بعدی توده های پستان
فصل شانزدهم: ارزیابی ایمپلنت پستان با سونوگرافی
فصل هفدهم: مستندسازی با استفاده از BIRADS در سونوگرافی پستان
فصل هجدهم: تکنیک های جدید در سونوگرافی پستان
امروزه سونوگرافی به یك روش تصویربرداری مهم در بررسی پستان تبدیل شده است. سونوگرافی پستان جایگزین ماموگرافی نیست، بلكه تكمیل كننده آن است و هر یك از این روش ها یك واحد تشخیصی مجزا در ارزیابی ضایعات پستان می باشد.
معاینه بالینی، ماموگرافی و سیتولوژی سه روش اصلی در تشخیص ضایعات پستان می باشند. با كمك این روش ها میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان یایسه كاهش چشمگیری داشته است.
با تكامل دستگاه های سونوگرافی با قدرت تفكیك بالا در سال های 1980، سونوگرافی نقش مهمی در تشخیص زودرس سرطان پستان پیدا كرده است. به طوری كه فرد باتجربه می تواند با استفاده از مقاطع دینامیك سونوگرافی، ضایعات كوچك را در پستان متراكم زنان جوان تشخیص دهد. از آنجا كه در سونوگرافی از اشعه یونیزان استفاده نمی شود، این روش در خانم های باردار نیز ایمن می باشد.
در نتیجه، در طی دو دهه اخیر سونوگرافی جایگاه بسیار مهمی در تشخیص و ارزیابی ضایعات پستان پیدا كرده است.
در این كتاب مرور كوتاهی بر تاریخچه سونوگرافی پستان، اندیكاسیون های سونوگرافی پستان و نقش تشخیصی آن خواهیم داشت. نكات مهم جهت انتخاب دستگاه و نحوه انجام سونوگرافی نیز عنوان می گردد. از آنجا كه یافته های طبیعی سونوگرافی وابسته به سن بیمار است، لذا تغییرات طبیعی آناتومی پستان با سن در سونوگرافی نیز بررسی می شود، زیرا آگاهی از این تغییرات فیزیولوژیك جهت تشخیص موارد پاتولوژیك ضروری است.
معیارهای افتراق ضایعات خوش خیم و بدخیم پستان در سونوگرافی نیز در فصل جداگانه ای بررسی می شود. این كتاب همچنین سونوگرافی ناحیه زیربغل و نقش سونوگرافی در پیگیری سرطان پستان و ایمپلنت پستان را مرور می كند. فصل جداگانه ای نیز به سونوگرافی داپلر پستان، نقش آن در افتراق ضایعات موضعی از یكدیگر و كاربردهای آن اختصاص داده شده است. آسپیراسیون و بیوپسی سوزنی و اقدامات مداخله ای تحت هدایت سونوگرافی نیز شرح داده خواهد شد. سایر موضوعات كتاب شامل تازه های سونوگرافی پستان مانند: سونوگرافی سه بعدی، استفاده از مواد حاجب در سونوگرافی، سونوگرافی هارمونیك و كامپوند، و سونوالاستوگرافی می باشد.
هدف این كتاب ارایه یك برنامه كاربردی جهت سونوگرافی پستان می باشد و در كنار توضیحات متن كتاب تصاویر متعدد از بافت طبیعی و نیز ضایعات خوش خیم و بدخیم پستان ارایه شده است.
ارسال به دوستان